bullandbear.blogg.se

Tillsammans mot ett berikande och rikare liv.

Ökar i Uniqa efter bästa rapporten i deras historia.

Publicerad 2016-03-13 14:30:25 i Allmänt,

Ett av mina favoritbolag är Uniqa insurance. Fick tips av dem från Avanza börspanel. De hade lite problem efter finanskrisen men har sedan dess gått från klarhet till klarhet.

De släppte i fredags en kanonrapport, bästa i bolagets historia och visar att de är på rätt väg. Efter en tuff vår kursmässigt pga nyheten om ett stort investeringsprogram. Det största i bolagets historia så repade sig kursen 10% i fredags. Utdelningen höjdes med 11,9% och det är nu drygt 7% direktavkastning. Kostnaderna är under kontroll. Kunderna har sedan 2011 växt från 7,5 miljoner till över 10 miljoner. Målet är att nå 20 miljoner fram till år 2020. Fortsätter tillväxten såhär så kommer snart större instutioner behöva köpa in sig. Framtiden är riktigt spännande. Under tiden får utdelningen ligga och ticka in på kontot. Gillar bolag som kan växa med vinst och kostnadskontroll som dessutom har bra utdelning. Som kinder överraskning. 3 önskningar i ett:p

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

David

Hej är en man som investerat i värdepapper i över 19 år. Delar med mig av innehav, tips och idéer. Gillar även sportbilar så blir lite sådant med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela