bullandbear.blogg.se

Tillsammans mot ett berikande och rikare liv.

Daytrading

Publicerad 2016-08-14 15:45:41 i Allmänt,

Har utvecklat mina aktieaffärer med daytrading. Det är riktigt skoj och spännande. Klantig som man är så läser man om andras misstag men tar det inte till sig. Utan man gör likadant själv innan man förstått.

I början gick de bra och man tänkte att detta är lätt. Sedan kom den första förlustaffären och den var större än alla vinster tillsammans. Varför? Jo för man inte lyssnat vad andra sagt. Sedan kanske man inte ska börja med scalping alltså bara äga några minuter till någon timme. Utan kanske någon till några timmar. Men gillar när det går fort.

Allt handlar om att minimera risk. Hur gör man det bäst. Jo genom hävstång. Hög hävstång kanske kan anses vara riskfyllt men kan också vara din vän. För att göra det lätt så handlar det om att med minsta möjliga insats, alltså risk av ditt kapital kunna ha största möjliga chans till vinst. Handlar man tex bull och bear certifikat på OMX med hävstång 15 är det riskfyllt. Säg att du har 10000kr vi tar inga fantasisummor nu utan det som oss flesta kan tänka oss att pröva lite med. Så tänker man att en tusenlapp om dagen är ett rimligt mål. Då måste du i stort sätt satsa allt för att nå en vinst på någon 100-lapp när index rör sig 0,1-0,2%. Det är riskfyllt. Använder du istället en hävstång på 70-90% behöver du inte ens riskera hälften av ditt kapital för möjlighet till samma vinst. Din möjliga maximala förlust minskas men du har chans till samma vinst. För detta rekommenderar jag bla turbowarranter. De påverkas inte av volym som vanliga warranter gör. Dock, mycket viktigt! Du vill inte bli knockad med en turbo. Finansieringsnivån som ska skydda dig från att inte bli skyldig mer än du investerat är samma som knockoutnivån. Det betyder att du får inte tillbaka något om den blir knockad.

Vill man ligga lite längre alltså någon dag eller månader är minifutures bra. De har ingen avbränningseffekt som certifikat har.

Bull å bearcertifikat rekommenderas bara i starka trender då de korrigerar sin hävstång dagligen. Är trenden upp och ner mycket utan att röra sig tydligt åt något håll mjölkas de ur, avbränningseffekt. Minifutures har inte detta. Inte turbowarranter heller men det är inget man behåller länge ändå.

All handel på avanza market är gratis om du lägger order över 1000kr.

Avanza har dessutom en drive nu på ett tradingprogram för 99kr/månad.

Mycket avanza nu men har inte koll på nordnet. Men vet att de också har en market med gratis handel.

Om

Min profilbild

David

Hej är en man som investerat i värdepapper i över 19 år. Delar med mig av innehav, tips och idéer. Gillar även sportbilar så blir lite sådant med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela