bullandbear.blogg.se

Tillsammans mot ett berikande och rikare liv.

Olja vs börs

Publicerad 2016-01-29 19:14:50 i Allmänt,

Olja är det som styr ekonomin. Lågt oljepris brukar sätta igång ekonomin och högt bromsar. Men nu har priset blivit så lågt så det skadar ekonomin. Börsen följer oljepriset slaviskt just nu. 

Oljepriset har de senaste åren pendlat enormt. Men när det gäller olja är det inte bara utbud och efterfrågan som styr priset. Enormt mycket är politik. Det var nog få som förra året trodde Opec skulle sluta fungera som en kartell. Raset lät inte vänta på sig. 

Vart är då botten? De lärda som kan något om detta säger 25 dollar/fat. Hur kommer de fram till den siffran. De kollar på förhållandet till kolpriset och får fram siffran. Tror det motsvarar 3,1 gånger dyrare för oljan. Den 27/1 var förhållandet 3,5. Snittet genom åren är 7. Innan fallet var förhållandet 10. Alltså lite överpris. 

Detta behandlas bla i EFN börslunch på youtube och di.se i makrorådet. Lyssna tex på makrorådet från den 27/1 16,20 in i programmet. http://www.acast.com/makroradet

Själv köpte jag i måndags bull olja*2. Vill inte ha mer hävstång för har tänkt ha den tills oljepriset når 50-60 dollar. Eftersom oljepriset pendlar mycket ska man inte ligga länge i något med mycket hävstång. Då äts vinsten upp. Upp 29% på en vecka iaf. Frågan är om det var botten eller om det kommer en dipp till 25 dollar/fat. Var berädda med köpknapoen. Bättre odds att göra 100% på 1-2 år finns nog inte. 


Om

Min profilbild

David

Hej är en man som investerat i värdepapper i över 19 år. Delar med mig av innehav, tips och idéer. Gillar även sportbilar så blir lite sådant med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela