bullandbear.blogg.se

Tillsammans mot ett berikande och rikare liv.

Hur investerar världens bäste?

Publicerad 2016-02-26 19:18:24 i Allmänt,

Warren Buffet är förmodligen den i särklass bäste investeraren genom tiderna. Lite beroende på vad man anser är bra. Svårt att jämföra honom med en top daytrader. 

Vad gör då denna gubbe. Hans portfölj består till över 90% av aktier med utdelning. Hans strategi är mer eller mindre att aldrig sälja. Då är det viktigt med aktier som har en utdelningstilväxt. 

Våren i Sverige innebär utdelningssäsong. Helst ska man ju återinvestera utdelningen för att få en så kallad kaka på kaka effekt. Men månadssparar man blir det liknande effekt iaf. Så jag tycker man kan använda lite av utdelningen till att bättra på livskvalitén lite. Låt den betala sommarens resa osv. Ibland måste man njuta av sitt sparande. Så det inte blir att man sparar och sparar men aldrig använder sig av det. Använder man utdelningen för att betala räntan på sitt lån för aktierna är belånade. Då gäller det att ha disciplin så man inte njuter för mycket. 

Avanza zero är ett lysande exempel på kaka på kaka effekt. Det är en indexfond  som återinvesterar utdelningen och är helt utan avgifter. Nedan ser man skillnaden mot det index den följer. 


Nedan visas mina kommande utdelningar. 

De utomnordiska aktierna syns tyvärr inte på avanzas sajt ännu. 

Buffets två största innehav är för övrig Wells Fargo och Kraft-Heinz. Båda med ca 3% udelning. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

David

Hej är en man som investerat i värdepapper i över 19 år. Delar med mig av innehav, tips och idéer. Gillar även sportbilar så blir lite sådant med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela