bullandbear.blogg.se

Tillsammans mot ett berikande och rikare liv.

Ta rygg på de med insyn!

Publicerad 2016-02-13 13:51:58 i Allmänt,

Både telia och tele 2 har nu rapporterat. Utdelningarna blev som väntat och motsvarar ca 7,5-8%. 

Telia gick ut och sa att för nästa år ska man dela ut minst 2kr. I år delar man ut 3. För nästa år är det alltså en sänkning och en väntad sådan med tanke på problemen i euroasien. Men försäljningen av dessa delar ger en bra kassa. Så minst 2kr kan lika väl bli 2kr plus extrautdelning på 2kr. De blir spännande att se vad de tänker göra med pengarna och framtidens utveckling. Helt klart är att de med insyn tycker den är billig. Finanschef, kommunikationschef och VD har alla ökat efter rapporten. Jag gör likadant. 

Tele 2. Har också pressats hårt. Men de kör på och höjde utdelningen som lovat med 10%. Så ska de göra de nästkommande två åren med. Tveksamheter råder i om de kommer klara av detta. För 2016 ökar investeringarna rejält samtidigt som sparprogrammet challenger börjar ge resultat. Med en direktavkastning på nästan 8% och insynspersoner som VD,  strategichef och operativchef som köpt på sig tar jag risken och tar rygg. Även om de inte fortsätter höja utdelningen som lovat kan 8% få ligga där och ticka. Speciellt eftersom aktien är så nertryckt. 

Väl inne på telekom så har jag även ökat i amerikanska AT&T. Direktavkastning på över 5% och en så kallad aristokrat. De har höjt utdelningen varje år i 32 år på raken. Tidigare års tillväxt kan tyckas tråkig. Men går inte att jämföra historik nu med deras nya tillväxtplan och internationella expansion in i Mexico. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

David

Hej är en man som investerat i värdepapper i över 19 år. Delar med mig av innehav, tips och idéer. Gillar även sportbilar så blir lite sådant med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela