bullandbear.blogg.se

Tillsammans mot ett berikande och rikare liv.

2st intressanta köptillfällen, plus Enquest

Publicerad 2016-04-01 19:49:07 i Allmänt,

Vi kan börja med enquest. Skrev tidigare att den slog i ett motstånd vid 2,60. Den testade sedan stödet vid 2,25 och tog sats mot 2,60 igen. Igår bröt den igenom med kraftig volym. Idag testade den av nivåerna runt 2,60 som nu blivit stöd. De höll och fortsatt uppgång är nu signalerad. Nästa motstånd är nu 3kr som är en dubbelnollnivå och efter det är det 100-dagars glidande medelvärde som är runt 3,3 som är målet. Vi får hålla koll att volymbalansen fortsätter vara positiv. 

Nordea har blivit mer och mer intressant. Den börjar värderas till 8% direktavkastning för nästa år. Även om alla analytiker har fel och de tvingas sänka sin nivå är det ändå sjukt bra. Nordea är en aktie som ligger på diverse listor över strategiskt viktiga banker. Bla för Sverige och Europa. Den kan i princip inte gå i konken. Staten kommer rädda den. Tycker nordea har en plats i alla långsiktiga portföljer. 

Så till det lite mer spännande tipset. Det är Orexo. Medicinbolag med piller mot opiatberoende. Det är en enorm marknad borta i USA. Över 50miljoner amerikaner är kroniska användare av opiater. 5miljoner anses vara kroniskt beroende, en siffra som lär stiga kraftigt.  Jag tror inte man tror på den själv. Nu till det intressanta. Knappt 1miljon får behandling. Men både republikanerna och demokraterna är överens att något måste göras. Så oavsett valutgången kommer förmodligen något ske. Orexos produkt är bra då den tydligen är svår att missbruka i sig. Vilket gör att läkarna gillar den. Subsolv som medicinen heter ökar varje månad sin försäljning där borta så man tar marknadsandelar. Trillar det dessutom in lite politiska beslut kommer marknaden mer än att fördubblas. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

David

Hej är en man som investerat i värdepapper i över 19 år. Delar med mig av innehav, tips och idéer. Gillar även sportbilar så blir lite sådant med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela